Martijn

Mijn naam is Martijn Bakker. Ik ben sinds augustus 2018 directeur van de Zuiderkroon. Ik heb binnen onze stichting in de afgelopen 30 jaar op verschillende scholen gewerkt. Ik ben begonnen als leerkracht in IJsselstein en ben daar ook directeur geworden. De laatste jaren ben ik in Nieuwegein werkzaam en sinds 2018 dus op de Zuiderkroon.

Ons Jenaplanonderwijs vind ik van grote meerwaarde. De manier waarop kinderen leren in een sfeer van gezamenlijkheid, leren zicht te krijgen op wie ze zijn, hoe ze leren, wat ze kunnen, waar ze ondersteuning bij nodig hebben en elkaar (leren) helpen, leert ze veel voor de toekomst. Dat vinden we ook belangrijk. Aansluiten bij wat de huidige tijd en de maatschappij vraagt. We proberen ook steeds meer die maatschappij in school te halen door gastlessen en bezoekjes buiten school, om kinderen kennis te laten maken met de wereld om hen heen. Kennis en vaardigheden die ze nodig hebben oefenen we in op systematische wijze, deels met eigentijdse hulpmiddelen als laptop en tablets.

De Zuiderkroon als een moderne school in de 21e eeuw, met Modern Jenaplanonderwijs, bereidt kinderen voor op het leven na school.