Marlies (groep 1-2)

Mijn naam is Marlies, ik begeleid de kleuters. Sinds de start van de school ben ik betrokken bij het jenaplanonderwijs. In het jenaplanonderwijs zitten we elke dag met elkaar in de kring. De kleuters zijn om de beurt de “regelaar”, die bepaalt wie er iets mag zeggen. Alle kinderen krijgen de kans om op hun eigen manier te vertellen en vragen te stellen. Samen, de kinderen, de ouders en de leerkracht, maken we de klas!

Ik leer mijn kleuters dat ze veel zelfstandig kunnen en dat ze met mij bepalen wat en hoe ze leren. Ook leren ze dat ze verantwoordelijk zijn voor het werk dat ze doen en dat ze zich daar voor moeten inzetten. Met kinderen praten, naar kinderen luisteren en duidelijke afspraken maken, geeft een grote betrokkenheid bij het leren. De tweedegroepers zijn hierbij een goed voorbeeld voor de kinderen die net op school komen